Doe mee!

 Nieuws

 

 

Nieuws

Sven Gatz stelt idee Burgerbudget Cultuur voor op Europese Raad cultuur.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vandaag tijdens de raad van de Europese Unie voor Cultuur het idee voor een burgerbudget Cultuur gedeeld met zijn Europese collega’s. Met dit idee uit het Burgerkabinet Brussel wil Gatz cultuurorganisaties aanzetten om een stukje van hun budget ter beschikking te stellen van burgers.

Lees meer

Ministers Madrane en Gatz presenteren de resultaten van hun Burgerkabinetten over Brussel

In februari hebben de ministers Rachid Madrane en Sven Gatz, bevoegd in hun gemeenschap voor Brusselse Aangelegenheden, een burgerkabinet over Brussel georganiseerd. Daaraan namen burgers deel, woonachtig in Brussel en daarbuiten, om hun mening te geven over de hoofdstad en ideeën te verzamelen die bijdragen aan een verbetering van het imago van de hoofdstad.

Lees meer Download het wetenschappelijk rapport

Ministers Gatz en Madrane bespreken resultaten Burgerkabinet

Vlaams minister van Brussel Sven Gatz en zijn collega van de Franse Gemeenschap Rachid Madrane nodigen u uit op een colloquium over de resultaten van het Burgerkabinet Brussel. Na twee succesvolle Burgerkabinetten over Brussel, experimenten in deliberatieve democratie waarbij zowel Vlamingen, Walen en Brusselaars van gedachten wisselden over hun hoofdstad, werden de resultaten van de Nederlandstalig en de Franstalige editie verwerkt. Beide ministers nodigen u van harte uit om te horen hoe ze de aanbevelingen in hun beleid willen verwerken.

Gelieve HIER uw aanwezigheid te bevestigen

Burgerkabinet levert meer dan 100 ideeën voor het Brusselbeleid

Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz is opgetogen met de uitkomst van het Burgerkabinet Brussel. Dat boog zich op 6 mei over de vraag hoe mensen Brussel beleven en hoe de samenwerking en het begrip tussen Vlaanderen en Brussel versterkt kan worden. Sven Gatz: ‘Het derde Burgerkabinet was opnieuw een succes. Ondanks soms negatieve signalen over Brussel, heb ik vandaag mogen vaststellen dat er veel mensen in onze hoofdstad geloven en er mee aan willen werken.’

Lees meer