Doe mee!

 

Burgerkabinetten 2015 – 2017

 

 

 

Met het Burgerkabinet wil Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden, Sven Gatz burgers betrekken bij zijn beleid: Ze mee laten discussiëren, debatteren en aanbevelingen laten formuleren. Het initiatief bestaat uit twee fases: een online traject waaraan iedereen kan deelnemen en een bijeenkomst van een kerngroep van 150 personen die de resultaten van het online traject uitwerkt tot aanbevelingen voor zijn beleid.

2015: Burgerkabinet Cultuur

In 2015 lanceerde Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz het initiatief van het Burgerkabinet om burgers te betrekken bij zijn cultuurbeleid. Het Burgerkabinet behandelde het centrale thema van ‘cultuurparticipatie’: Cultuur en participatie? Hoe kunnen we dat beter aanpakken?

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

2016: Burgerkabinet Jeugd

In 2016 organiseerde minister Gatz een Burgerkabinet binnen zijn beleidsdomein Jeugd, meer bepaald over diversiteit in de jeugdsector. Het Burgerkabinet Jeugd hanteerde volgende vraagstelling: Elke mens is anders, elke jongere uniek. Er is diversiteit, maar de kloof is soms nog te groot. Hoe kunnen alle jongeren in hun vrije tijd elkaar meer ontmoeten? Beter leren kennen? Meer samen doen? 

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

2017: Burgerkabinet Brussel

In 2017 organiseerde Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz samen met zijn collega in de Franse Gemeenschapsregering een Burgerkabinet over Brussel. Hiermee wilde zij nagaan hoe Walen, Vlamingen en Brusselaars naar Brussel kijken en hoe het wederzijds begrip en respect kan worden verbeterd. Wat verwachten ze van Brussel? Wat trekt hen aan in Brussel? Of wat helemaal niet? Hoe informeren ze zich over Brussel? Hoe kunnen de relaties tussen inwoners van Wallonië en van Vlaanderen en de inwoners van Brussel versterkt worden?

Klik op de afbeelding voor meer informatie.