Doe mee!

 

Mini-Burgerkabinet

 

 

 

Organiseer zelf een Mini-Burgerkabinet

Misschien vind je het wel leuk om in groep na te denken over hoe jij en anderen graag geïnformeerd worden. Een soort mini-Burgerkabinetje op poten zetten?

Een Burgerkabinet over Media, is geen exclusief platform voor mediaspecialisten. Iedereen kan meedoen.

Heb je ideeën over het organiseren van een mini-burgerkabinetje op café met enkele vrienden, op de trein met collega’s, tijdens de middagpauze, met je buren in het buurthuis of gewoon losjesweg ergens op de hoek van de straat of in het park, dan kan je HIER terecht.

Een mini-Burgerkabinet organiseren:

Om een mini-Burgerkabinet te organiseren, dienen een aantal praktische zaken te gebeuren:

  • Zoeken van een geschikte datum en vastleggen van een voor de doelgroep vlot bereikbare locatie
  • Bepalen hoeveel tijd jullie voor het mini-Burgerkabinet willen uittrekken
  • Een aantal begeleiders voorzien voor het mini-Burgerkabinet
  • Zorg er voor dat het tijdstip, de locatie en het doel van het mini-Burgerkabinet gekend is onder de mogelijke deelnemers. Uitnodigingen kunnen verstuurd worden per e-mail of brief maar ook jullie sociale mediakanalen kunnen gebruikt worden.
  • Op de dag van het mini-Burgerkabinet zorg je er best voor op tijd op de locatie aanwezig te zijn, zodat je zeker bent dat al het nodige materiaal beschikbaar is en goed opgesteld. Zo kan je ook iedereen verwelkomen.
  • Na het mini-Burgerkabinet hebben we uiteraard nood aan jullie ideeën om deze verder in het proces mee te kunnen nemen. We vragen daarom om zeker de beide registratie formulier en in te vullen en deze aan ons te bezorgen.

 Oogst de resultaten en bezorg ze ons

Om de resultaten van jullie mini-Burgerkabinet mee te kunnen nemen in het verdere traject, willen we jullie vragen om twee documenten in te vullen en deze te bezorgen via burgerkabinet@vlaanderen.be

Registratieformulier deelnemers 

Registratieforumlier aanbevelingen

Draaiboek

Geef je resultaten mee

  • We zullen deze resultaten ook op het online platform plaatsen, zodat andere geregistreerden deze kunnen beoordelen, beantwoorden, delen,…
  • Als tip geven we nog mee dat je uiteraard de mening van de groep registreert, die niet noodzakelijk overeen komt met je eigen mening.

Geef mee wie aanwezig was

  • We zullen voor de deelnemers een profiel aanmaken op het platform, indien zij hiermee akkoord zijn. Dit laat ons vooral toe om de diversiteit van de verschillende betrokkenen te bewaken (hebben we wel iedereen gehoord)
  • Het formulier voor de registratie van de deelnemers is terug te vinden via deze link.

Mocht u nog verdere vragen hebben, aarzel dan niet ons te contacter via: burgerkabinet@vlaanderen.be