Doe mee!

 Nieuws

 

 

Nieuws

Gatz wil burgerparticipatie in regeerakkoord

Het Burgerkabinet van Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz, mag zich tot een van de finalisten voor de ‘Innovation in Politics Awards’ rekenen. Het initiatief van de minister werd genomineerd in de categorie ‘democratie’. Deze Europese award zet innovatieve politieke projecten rond burgerparticipatie in de kijker.. Het Burgerkabinet werd geprezen voor de manier waarop het burgers betrekt bij het beleid en hun aanbevelingen ook effectief uitvoert.

Lees meer

Burgerkabinet Gatz genomineerd voor ‘Innovation in Politics Award’

Het Burgerkabinet van Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven, is genomineerd voor de ‘Innovation in Politics Award’ in de categorie ‘democratie’. Deze Europese award zet innovatieve politieke projecten in de kijker om andere politici te inspireren.

Lees meer

Burgerkabinet wil meer aandacht voor kwetsbare minderheden in de media

Vlaams minister van Media Sven Gatz is blij met de uitkomst van het Burgerkabinet Media. Dat boog zich op 21 april over de vraag: hoe word jij graag geïnformeerd? Wat vind je daar belangrijk bij?

Lees meer

Mediaminister heeft uw hulp nodig

Het was even schrikken toen Vlaams minister van Media Sven Gatz op Facebook en zowat overal op het net verscheen als president van de Verenigde Staten. In een kort filmpje (duidelijk getrukeerd) legde hij de eed als president af en ondertekende hij in het Oval Office van het Witte Huis zijn eerste beslissingen. Het moest een duidelijk voorbeeld zijn van nepnieuws of gemanipuleerd nieuws. Maar het filmpje roept in werkelijkheid op om deel te nemen aan het Burgerkabinet van de minister over Media. En toen werd het pas echt interessant.

Lees meer

Minister Gatz president in Amerikaanse serie

Vlaams minister van Media Sven Gatz verscheen vandaag op Facebook als president van de Verenigde Staten. In een kort filmpje legde hij de eed als president af en ondertekende hij in het Oval Office van het Witte Huis zijn eerste beslissingen. Een rol in een nieuwe serie? Fake news.. Het filmpje roept in werkelijkheid op om deel te nemen aan het vierde Burgerkabinet van de minister, nu over Media.

Lees meer

Sven Gatz stelt idee Burgerbudget Cultuur voor op Europese Raad cultuur.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft vandaag tijdens de raad van de Europese Unie voor Cultuur het idee voor een burgerbudget Cultuur gedeeld met zijn Europese collega’s. Met dit idee uit het Burgerkabinet Brussel wil Gatz cultuurorganisaties aanzetten om een stukje van hun budget ter beschikking te stellen van burgers.

Lees meer

Ministers Madrane en Gatz presenteren de resultaten van hun Burgerkabinetten over Brussel

In februari hebben de ministers Rachid Madrane en Sven Gatz, bevoegd in hun gemeenschap voor Brusselse Aangelegenheden, een burgerkabinet over Brussel georganiseerd. Daaraan namen burgers deel, woonachtig in Brussel en daarbuiten, om hun mening te geven over de hoofdstad en ideeën te verzamelen die bijdragen aan een verbetering van het imago van de hoofdstad.

Lees meer Download het wetenschappelijk rapport

Ministers Gatz en Madrane bespreken resultaten Burgerkabinet

Vlaams minister van Brussel Sven Gatz en zijn collega van de Franse Gemeenschap Rachid Madrane nodigen u uit op een colloquium over de resultaten van het Burgerkabinet Brussel. Na twee succesvolle Burgerkabinetten over Brussel, experimenten in deliberatieve democratie waarbij zowel Vlamingen, Walen en Brusselaars van gedachten wisselden over hun hoofdstad, werden de resultaten van de Nederlandstalig en de Franstalige editie verwerkt. Beide ministers nodigen u van harte uit om te horen hoe ze de aanbevelingen in hun beleid willen verwerken.

Gelieve HIER uw aanwezigheid te bevestigen

Burgerkabinet levert meer dan 100 ideeën voor het Brusselbeleid

Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz is opgetogen met de uitkomst van het Burgerkabinet Brussel. Dat boog zich op 6 mei over de vraag hoe mensen Brussel beleven en hoe de samenwerking en het begrip tussen Vlaanderen en Brussel versterkt kan worden. Sven Gatz: ‘Het derde Burgerkabinet was opnieuw een succes. Ondanks soms negatieve signalen over Brussel, heb ik vandaag mogen vaststellen dat er veel mensen in onze hoofdstad geloven en er mee aan willen werken.’

Lees meer